20 yılını dolduran başöğretmen olacak mı?
Öğretmenime sor | 20 yıllık mesleki deneyime sahip öğretmenler okul müdürü oluyor. Öğretmenlik Mesleği Kanunu “Geçici Madde 3” teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi.
Başöğretmen olmak için kaç yıl gerekir?
Okul müdürü unvanını almak için önce on yıllık kadrolu öğretmenlik deneyiminiz, ardından on yıllık uzman öğretmenlik deneyiminiz olması gerekir. Bu unvanı almak için en az 20 yıllık mesleki deneyime sahip olmanız gerekir.
Başöğretmenlik için 10 yıl şartı kalktı mı?
Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) teklifinin yürürlüğe girmesinin ardından, 20 yıl kıdemi olan yaklaşık 230 bin öğretmen, uzmanlık öğretmenliği için 10 yıl beklemeden “okul müdürü” unvanına başvurma imkânına kavuşacak.
25 yıllık öğretmen başöğretmen olabilir mi?
Öğretmenlik Meslekleri Yasası uyarınca, doktora derecesine sahip öğretmenlerin okul müdürü olarak çalışmaya hak kazanabilmeleri için en az 10 yıl uzman öğretmen olarak çalışmış olmaları gerekir. Doktora derecesine sahip olan ve 10 yıldan az bir süre uzman öğretmen olarak çalışmış olan herhangi biri okul müdürü gerekliliklerini karşılamaz.
Başöğretmenlik ne zaman yürürlüğe girecek?
Milli Eğitim Akademisi ile Akademi İzleme ve Rehberlik Kurulu Kanunu hükümleri 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girecek.
Başöğretmenlik sınavı kalktı mı?
Mesleki kariyer sınavı kaldırılıyor. Yeni dönem nasıl olacak? “Bu düzenlemeyle uzman öğretmen ve müdür yardımcısı sınavına girme sınavı kaldırılacak.”1 Temmuz 2024
Başöğretmen nasıl olunur 2024?
Öğretmenlik Meslekleri Kanunu kapsamında okul müdürü olarak işe alınma şartları: Uzman öğretmen olarak en az on yıllık deneyime sahip olmak, maaş cezası veya daha yüksek bir ücrete tabi olmamak ve Öğretmen Akademisi tarafından Okul Müdürleri için düzenlenen eğitimin tamamlanmış olması.
Başöğretmenlik ne olacak?
Önceki kariyer basamak sınavı da kaldırıldı. Artık öğretmenlerin kariyerleri hizmet yıllarına göre planlanacak. Türkiye gazetesinin haberine göre yasa, yaklaşık 230 bin öğretmene okul müdürlüğü yolunu açtı. Bu öğretmenlere 10 bin TL’ye kadar ek maaş verilecek.
Başöğretmenlik tazminatı ne kadar?
Okul müdürü olmaya hak kazanan öğretmenler arasında; 1 ve 2 dışındaki lisans mezunu öğretmenlere 8.624 TL tazminat ödemesi yapılıyor. Yukarıda da belirtildiği üzere uzman öğretmen ve okul müdürü maaşları 4.000 312 TL ile 10.000 348 TL arasında değişiyor.
Başöğretmenlik süresi değişti mi?
Röportaj. Yasanın ilk taslağında mesleki eğitim kursuna başvurmak için 8 yıllık hizmet süresi şartı aranıyordu. *Yasanın son taslağından sonra bu süre tekrar 10 yıla çıkarıldı.
Başöğretmenlik farkı ne kadar?
14 günlük maaş farkı yarından itibaren yatırılacak. 14 günlük maaş farkı yaklaşık olarak şu şekilde olacak: 👉🏼Yeni başlayan öğretmen: 3.200 TL 👉🏼Deneyimli öğretmen: 3.900 TL 👉🏼Müdür: 4.200 TL maaş farkı alacak.
Başöğretmenlik kimlere verilecek?
Teklife eklenen geçici maddeyle, 20 yılını dolduran öğretmenlere, uzmanlık öğretmenliği için 10 yıl bekleme zorunluluğu getirilmeden, okul müdürü unvanına başvurma imkânı tanınacak.
Başöğretmen olmak için kaç yıl çalışmak gerekir?
Deneyimli öğretmenlerden; Başöğretmen unvanı, en az 10 yıl öğretmenlik mesleğinde çalışmış, herhangi bir terfi kısıtlamasına tabi olmayan ve Başöğretmen Akademisi tarafından düzenlenen eğitimi tamamlamış olanlara verilir.
20 yılını dolduran öğretmenlere başöğretmenlik verilecek mi?
Öğretmenlik Mesleği Yasası Genel Kurul tarafından kabul edildi. Buna göre, 20 yıllık mesleki deneyime sahip öğretmenler okul müdürü oluyor.
Başöğretmen kaç?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, uzman öğretmen ve okul müdürü olarak görev süresiyle ilgili açıklama yaptı. Bakan Tekin, uzman öğretmen olarak görev süresinin 8 yıla, okul müdürü olarak görev süresinin ise 16 yıla düşürüleceğini duyurdu.
Öğretmen kanunu meclisten geçti mi?
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Meclis’te kabul edildi. Milli Eğitim Akademisi’nin kurulmasını öngören “Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi” Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilerek yürürlüğe girdi.
Öğretmenlik meslek kanunu 34 madde nedir?
MADDE 34 – (1) Bu Kanunda hüküm bulunmayan hâllerde, hazırlık eğitimine devam eden öğretmen adayları hariç olmak üzere, bu Kanun kapsamındaki personel hakkında 657 sayılı Kanun ve diğer ilgili kanunların hükümleri uygulanır.
2025 uzman öğretmenlik sınavı Ne Zaman Yapılacak?
Öğretmenlerin 2024-2025 eğitim öğretim yılında ilgili öğretmenlik mesleğinde sınava girmeleri beklenmemektedir.
Öğretmenlik meslek kanunu onaylandı mı?
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Meclis’te kabul edildi. “Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi” AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve 67 milletvekilinin imzasıyla 31 Aralık 2021’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu.