İçeriğe geç

Atlet Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir

Eş anlamlısına ne denir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Ak eş anlamlısı nedir?

Ak Eş Anlamlısı Ak kelimesinin eş anlamlısı aslında sıkça kullandığımız beyaz kelimesidir. Türk Dil Kurumu da resmi internet sitesinde beyaz kelimesinin eş anlamlılarının süt, kar vb. rengi, beyaz, siyah ve siyahın zıttı olduğunu belirtmiştir.

Demek kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Bu nedenle, “söylemek” yerine “ortalama” kelimesinin eşanlamlısını kullanabilirsiniz. “Ortalama” kelimesi yerine, “başarmak”, “düşünmek”, “denemek”, “oran” veya “saymak” kelimelerini de kullanabilirsiniz.

Atletin 2 anlamı nedir?

Atlet – Nişanyan Sözlüğü. Fransızcada “atlet” anlamına gelen athlète kelimesinden türetilmiştir. Bu kelime, antik Yunancada athlētḗs αθλητής “yarışçı” kelimesinden türetilmiştir. Bu kelime, antik Yunancada +t° ekiyle “yarışmak” anlamına gelen athléō αθλέω fiilinden türetilmiştir.

5.sınıf eş anlam nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Eş anlamlı kelimeler bir cümlede birbirleriyle yer değiştirdiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Eş anlam nedir 5 örnek?

Eş anlamlı kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir ve dilimizde birçok eş anlamlı kelime vardır. Eş anlamlı kelimelere örnekler: head-head, number-of-pieces, value-value, white-white gibi kelimeler kullanılabilir.

Ak beyaz mıdır?

Beyaz, görünür dalga boyu aralığındaki tüm renkleri içeren bir renktir. Beyaz ışık, kırmızı, yeşil ve mavi ışık karıştırılarak yaratılabilir. Beyaz, daha önce ışığın doğal rengi olarak kabul ediliyordu, ancak Newton bunun tam tersini kanıtladı: beyaz, tüm renklerin birleşimiydi.

Kalp eş anlamlısı nedir?

Kalp, “kalp, hayatın merkezi sayılan organ, duygu ve hislerin merkezi olan kalp, orta, bir şeyin merkezi, kalp hastalığı, aşk, gönül” olarak tanımlanmaktadır.

Kırmızının eş anlamı nedir?

Eş anlamlısı olan Kızıl kelimesi, Eski Türkçedeki “öfkelenmek” fiilinden türemiştir (aşırı sıcaktan kızarmak). Aynı şekilde “Alaş” kelimesi de Türkçeden gelir ve kısaca Ala veya Al olarak kullanılır.

Kayseri’nin eş anlamlısı nedir?

Kentin en eski adı olan Mazaka, Roma dönemine kadar varlığını sürdürmüş; Roma döneminde kente “imparatorun kenti” anlamına gelen Kaisareia adı verilmiş; bu ad Araplar tarafından Kaysariya adıyla kullanılmıştır.

Söylemek yerine ne kullanılır?

Say kelimesi yerine kullanılan kelimeler her zaman tarafsız ve doğrudur, örneğin said, states, written, defined, interpreted. Anlamlı kelimeler kullanırken çok dikkatli olunmalıdır.

Nedenin eş anlamlısı ne?

“Neden” kelimesi Türkçe bir kelimedir. Aynı zamanda neden, ilişki, ne, ne için, neden, neden kelimeleri neden kelimesinin eş anlamlılarıdır.

Atlet eş anlami nedir?

sporcu i.

Atlet kime denir?

Atlet, atletizme katılan sporcudur. Atlet, kolsuz iç çamaşırı.

Atletin İngilizcesi ne?

“atlet (sleeveless undershirt)” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükte anlamları: 1 sonuçKategoriİngilizceGenel1Genelundershirt i.

Eş sesli kelime ne?

Yazılışı ve okunuşu aynı olan; ancak anlamları farklı olan sözcüklere eşsesli sözcükler denir.

Eş anlamlı anlamdaş kelimeler nelerdir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak aynı anlama gelen kelimelere eşanlamlı denir. Bu kelimeler genellikle birbirinin yerine kullanılabilir ve değiştirilebilir. Eşanlamlılar günlük hayatımızda çok yaygın ve kullanılan kelimelerdir.

Kelimenin eş anlamlısı nedir 3. sınıf?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak aynı anlama gelen kelimelere eşanlamlı denir. Bu kelimeler aynı şeyi ifade ettikleri için birbirinin yerine kullanılabilir. Başka bir deyişle, aynı varlığı, nesneyi veya kavramı belirten kelimelere eşanlamlı denir.

Anlamın eş anlamı nedir?

Anlam kelimesinin birden fazla eş anlamlısı vardır. Bu kelimeler anlam, önem ve içeriktir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Oğuzeli Escort