İçeriğe geç

Azenya Ne Demek

Azelia ne demek?

“AZELIA” isminin anlamı gibi narin ve zariftir.

Zenia Kürtçe ne demek?

Zenia ismi sıcaklık, dostluk ve misafirperverliği temsil ediyor.

Zeina ne demek anlamı?

Xena isminin anlamı güçlü ve süslü demektir. Kendine bakmayı seven ve bu sayede dikkat çeken bir kişiyi ifade eder. Kız ismi olarak kullanılır ve Zeynep ismiyle benzer bir anlamı vardır.

Azalea anlamı ne demek?

Açıklama: Hem kış hem de ilkbaharda bol miktarda çiçek açan, koyu yeşil yapraklı bir bitkidir.

Azelya isminin anlamı nedir?

Azalea, ılıman ve tropikal bölgelerde yetişen, pembe, beyaz ve kırmızı renklerde çiçek açan bir çiçek türüdür. Azalea mecazi olarak narin ve kırılgan anlamına da gelir.

Zerya Kürt ismi mi?

Zerya kelimesi tam anlamıyla okyanus anlamına gelir. Bu kız ismi güzel anlamı nedeniyle tercih edilir. İsmin kökeni Farsça’dır.

Roza ismi Kürtçe mi?

A harfi enerji, büyüleyici doğa, maneviyat, ilişkiler ve takım çalışmasını temsil eder. Roza ismi Rus kökenli bir isimdir.

Zilan Kürt ismi mi?

Zilan ismi Kürt kökenli olup “hayat” ve “yaşayan” anlamına gelir. Bu isim canlılık ve yaşam enerjisi ile özdeşleşmiştir.

Zeyn ne demek?

Arapçada “Zeyn” kelimesi “süs” veya “güzellik” anlamına gelirken, “el” eki “ait olan” veya “ilgili” anlamına gelir. Dolayısıyla “Zeynel” kelimesi genellikle “güzelliğe ait olan” veya “güzellikle ilgili” anlamına gelir.

Zina ismi ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre zina kelimesi “evli olmayan kişiler arasındaki cinsel ilişki” anlamına gelmektedir. Zina, eski Türk Ceza Kanunumuzda ve hatta İslam hukukunun geçerli olduğu Osmanlı İmparatorluğu tarihinde bile suç sayılıyordu.

Zeyra ismi ne demek?

– Ay gibi parlak, ay yüzlü. Ayrıca Hz. Muhammed’in kızıdır. Fatma’nın lakabı olan bu isim, Kur’an’da Taha Suresi’nin 131. ayetinde geçmektedir.

Azura kız ismi mi?

Azura, Farsçada ‘mavi’ anlamına gelen bir kelimeden türemiş dişil bir isimdir ve ‘mavi yarı değerli taş’ anlamına gelir. Azura, Farsçada ‘mavi yarı değerli taş’ anlamına gelen bir kelimeden türemiş dişil bir isimdir veya lapis lazuli Dişil bir isimdir.

Aurora ismi ne demek?

Aurora, şunlara atıfta bulunabilir: Aurora (astronomi), Güneş’teki manyetik fırtınaların Dünya’ya ulaşması sonucu kutuplarda ve çevresinde gözlenen renkli parıltı. Aurora (mitoloji), Roma mitolojisinde şafak tanrıçası

Asterya ismi ne demek?

Etimoloji. Tanrıçanın adı “Asteria” kelimesinden türemiştir (Antik Yunanca: Ἀστερία (Asteria), Yunanca: ἀστήρ (astḗr). Bu kelime “yıldız” anlamına gelir).

Azze adının anlamı nedir?

(ﻋﺰّ) (Ar. ‘izzet “üstün ve yüce olmak” fiilinden gelen çekimli fiil) “Kutsal olsun” anlamına gelir ve Türkçe’de padişahlar için yazılan klişe dua ifadelerinde, fermanlarda ve sikkelerde kullanılır: Azze ensâruhû: “Yardımcıları çok olsun” anlamına gelir. Sultanlar için yazılan fermanlarda kullanılır.

Acelya ismi ne anlama gelir?

Azalea, Yunanca kökenli bir isimdir. Azalea ismi, iyi bilinen renkli bir süs bitkisi anlamına gelir. Bu tek köklü çiçek, zengin rengi ve hacimli yapısıyla bilinir. Azalea, kadınlık, tutku ve zarafet anlamına gelir.

Zeyra ismi ne demek?

– Ay gibi parlak, ay yüzlü. Ayrıca Hz. Muhammed’in kızıdır. Fatma’nın lakabı olan bu isim, Kur’an’da Taha Suresi’nin 131. ayetinde geçmektedir.

Asila ismi ne anlama gelir?

Asila ismi “ikindi namazı” ve “akşam namazı” anlamlarını içermektedir. Ayrıca bu isim Arapça kökenli bir isim olarak dikkat çekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Oğuzeli Escort