İçeriğe geç

Cinsel Organa Dokunmak Gusül Abdesti Bozar Mı

Karşı cinsin cinsel organına dokunmak gusül abdestini bozar mı?

Şafiî mezhebine göre, bir kimse, dinen evlenmesi haram olmayan karşı cinsten birine hiçbir engel olmaksızın dokunursa, her ikisinin de abdesti bozulur (Maverdî, el-Havî, 1/183-187). Ancak karşı cinsin saçına veya tırnağına dokunmak abdesti bozmaz.

Ellemek guslü bozar mı?

Penise dokunmak abdesti bozmaz.

Gusülde avret yerine dokunmak abdesti bozar mı?

Değerli kardeşim, Hanefi mezhebine göre, bir kimsenin elini bedenine, cinsel organına veya oturağına sürmesi, abdestini (gusülünü veya namazını) bozmaz.

Hanefi mezhebinde cinsel organa dokunmak abdesti bozar mı?

Kâsânî, Bedâi’, I, 30. 4 Kâsânî, Bedâi’, I, 30. Kâsânî, dokunmanın şehvetli veya şehvetsiz olması, cinsel organlara veya başka organlara dokunması fark etmeksizin, cinsel organı görünmedikçe abdestin bozulmayacağını söyler. A.g.e., I, 30.

Cinsel organı okşamak guslü bozar mı?

Dokunulan bölgenin cinsel bölgenin bir parçası veya çoğu/tümü olması önemli değildir. Bir kişinin sadece önüne değil, arkasına da dokunmak abdestinin bozulmasına neden olur. Aynı şekilde, eşinizin veya çocuğunuzun önüne veya arkasına dokunmak ve kendinize dokunmamak abdesti bozar.

Eşin cinsel organını yalamak haram mıdır?

Bu konu hakkında farklı görüşler vardır. Birçok alim oral seksin caiz olduğunu düşünür, ancak bunu hoş karşılamaz. Oral-genital temasın caiz olduğunu düşünen alim grubu bunu büyük ölçüde hadis ve Kuran’da böyle bir eylemi yasaklayan açık bir emir olmadığı için yapar.

Dokunma ile gusül abdestini bozar mı?

27. Soru: Ölüye dokunmaktan gusül alırsam namaz kılmak için abdest almam gerekir mi? Cevap: Hayır, abdest almanız gerekmez.

Guslü bozan şeyler nelerdir?

Aşağıdaki durumlar gusül gerektirmez: Namazın gelmesi. … Vedi’nin gelmesi. … Görünmeden ıslaklık olması. … Ağır bir yük kaldırmak veya yüksek bir yerden düşmek gibi bir sebeple -isteksiz- meninin boşalması. Daha fazla makale… •28 Şubat 2024

Cinsellik düşünmek guslü gerektirir mi?

Gusül veya abdest alan bir kimsenin vesvese sebebiyle gusül veya abdestini tekrar alması gerekmez.

Avret yerini ellemek gusül abdesti bozar mı?

Ancak kana veya idrara dokunmak abdesti bozmaz. Hastanın avret mahalline, ister arkaya (anüse) ister öne (ferce) dokunulması abdesti bozmaz. Kana, idrara veya diğer necis şeylere dokunmak ise abdesti bozmaz.

Erekte olmak abdesti bozar mı?

Böyle bir soru Daimi Bilimsel Araştırma ve Fetva Komisyonuna sorulmuş ve komisyon bu soruya şu şekilde cevap vermiştir: “Erkeğin penisinden hiçbir şey çıkmazsa (örneğin meni ve seminal sıvı), kanun abdesti bozmaz. Çünkü penisin sertleşmesi abdesti bozmaz.”

Gusül abdesti hangi durumlarda bozulur kadınlarda?

Gusül, kadınlarda cinsel ilişki veya haz veren boşalma/orgazm sırasında veya adet ve lohusalık dönemi sona erdiğinde gereklidir. Bu nedenle, kadın doğum uzmanı tarafından yapılan jinekolojik muayene veya rahim ultrasonu taraması için gusül gerekli değildir.

Karşı cinse dokunmak guslü bozar mı?

Şafiî mezhebine göre, bir kimse, dinen evlenmesi haram olmayan karşı cinsten birine hiçbir engel olmaksızın dokunursa, her ikisinin de abdesti bozulur (Maverdî, el-Havî, I, 183-187). Ancak karşı cinsin saçına veya tırnağına dokunmak abdesti bozmaz.

Kocamla sevişmek abdesti bozar mı?

Gusül almayı gerektiren hal, cinsel ilişki veya boşalmadır, cinsel ilişki olmasa bile. Öpüşme veya okşama ile boşalma olmazsa ve şehvetten sadece zevk suyu/kayganlaştırıcı su gelirse gusül almak gerekmez.

Dudaktan öpüşmek abdesti bozar mı?

Yani bir erkek karısını öper, eline dokunur veya kucaklarsa ve kendisinden (penisinden) bir akıntı gelmezse ve abdesti bozulmaz ise ne onun ne de karısının abdesti bozulur.

Hanefi mezhebinde karşı cinse dokunmak gusül abdesti bozar mı?

Karşı cinse dokunmak istismar sayılır mı? Bir erkeğin yabancı bir kadına dokunması Hanefi mezhebine göre günah olmakla birlikte, bu durumda ne erkeğin ne de kadının abdesti bozulur (Mevsili, el-İhtiyar, I, 54).

Dokunma ile gusül abdestini bozar mı?

27. Soru: Ölüye dokunmaktan gusül alırsam namaz kılmak için abdest almam gerekir mi? Cevap: Hayır, abdest almanız gerekmez.

Sevgiliyle öpüşmek guslü bozar mı?

Sadece öperek veya okşayarak gusül almak gerekmez. Gusül gerektiren durum, cinsel ilişki olmasa bile ya cinsel ilişki ya da boşalmadır. Öpüşerek veya okşayarak boşalma olmazsa ve şehvetten sadece şehvet suyu/kayganlaştırıcı su çıkarsa gusül almak gerekmez.

Meme ellemek gusülü bozar mı?

Sevgili kardeşim, sadece bir kadına dokunmak gusül gerektirmez. Bu ayet abdesti bozan şeylerden bahsediyor ve abdest alma imkânı olmadığında teyemmüm yapılmasını emrediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir