İçeriğe geç

Gavi Ne Demek Tdk

Gey ne demek TDK?

Gay, homoseksüel anlamına gelen bir sıfat, terim ve isimdir. Genellikle homoseksüel erkekler için kullanılan terim, aynı zamanda homoseksüel kadınları tanımlamak için de kullanılır.

Gari ne demek TDK?

Gari kelimesi tam anlamıyla “artık” anlamına gelir. Aynı zamanda bundan sonra anlamını da taşır. Ege bölgesinde yaygın olarak kullanılan kelimelerden biridir. TDK verilerine göre gari kelimesi bundan sonra veya bundan sonra anlamına gelir.

Ağca ne demek TDK?

Ağca isminin TDK bilgilerine göre anlamı şöyledir: 1. Beyaz, beyaz, çok beyaz.

Evgin ne demek TDK?

TDK’ya göre Evgin isminin anlamı: aceleci, telaşlı.

Erkekle erkek ilişkisine ne denir?

19. yüzyılda tıbbi ve hukuki otoriteler bu yönelimi eşcinsellik olarak adlandırıyordu.

Geyi ne demek?

(Cinsellik) Homoseksüel; genellikle erkek, gey.

Avrat ne demek?

Arapçada, awret (Arapça: عورة) genellikle “çıplaklık” anlamına gelen ‘-wr kökünden türemiştir. Farsça, Kürtçe ve Urduca’da, “avrat” kelimesi Arapça “avret” kökünden türemiştir ve genellikle “kadın” anlamına gelir.

Gres ne demek TDK?

Yağ, katı ile yarı sıvı, sıvı yağ ile kıvam arttırıcı (viskozite artırıcı) madde arasında yapısal değişim gösteren bir yağdır.

Gayrı ne demek TDK sözlük?

Anlamı: “Gayri resmi”, “diğer” veya “farklı” anlamına gelir.

Razı olmak ne demek?

izin vermek, hibe etmek.

Ağuz ne demek TDK?

Ögel’in bu sözcüğe ilişkin görüşleri şöyledir: “Eski Türkçede aghuz, avuz, yeni doğmuş memeli hayvanların ilk sütü için kullanılan bir sözcüktür.

Eski Türkçede ağaç ne demek?

Türk dilindeki en eski belge olarak kabul edilen Orhun yazıtlarında, “1” sesinden oluşan bir kelime “ağaç, bitki, bitki” anlamına geliyordu. Aynı kelime Uygur metinlerinde de yer alıyor ve “ağaç, ekin, bitki, bitki, orman” anlamına geliyor.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Vural ne demek TDK?

Vural ismi Türk kökenli bir isim olup genel olarak “hakim olmak”, “fethetmek” veya “galibiyet” anlamlarına gelmektedir.

Eysan ne demek TDK?

Eyşan ismi şöhret kazanmış ve muhteşem güzellik anlamına gelen bir isimdir. Sözlükte “muhteşem güzellik” anlamına gelir. Eyşan ismi hem Türkçe hem de Arapça’da tercih edilebilecek isimlerden biridir.

Güher ne demek TDK?

Güher “cevher” (TT 32b). Kadınlar için kullanılan isimlerden biridir ve “değerli taş kadar değerli” anlamına gelir.

Transın anlamı nedir?

Tanım Fiziksel olarak kadın özelliklerine sahip ancak erkek cinsiyet kimliğine sahip olan kişilere kadından erkeğe transseksüeller veya trans erkekler denir. Trans kadınlar ise fiziksel olarak erkek özelliklerine sahip ancak kadın cinsiyet kimliğine sahip olan kişilerdir.

Geygel ne anlama gelir?

Özet. Geygel adlı kabile Türkmen grubuna aittir ve ülkemizin farklı bölgelerine yerleşmiştir. Arşiv belgelerinde Geygel Hacılı olarak da bilinirler.

Gaye ne denir?

Arapçadan dilimize giren hedef kelimesi 17. yüzyıldan beri kullanılmaktadır. Kelimenin sözlük anlamı amaç ve sondur. Hedefler, bir kişinin ulaşmak istediği tüm hedefler ve bir şeyi yapmanın amacıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir